Wśród  zgłoszonych blisko 100 zawodników/czek z 13 klubów z całej Polski w zawodach wystartowało tylko 8 zawodników/czek z UMKSN Poznań pod opieką trenera W. Adamiaka.  Zawody rozegrano na pięknym  stadionie w Puławach, przy pięknej pogodzie, która tym razem dopisała.   W zawodach  nasz klub wywalczył 8 medali (3 sr i 5 br).

Medale dla UMKSN zdobyli:

1. Kniaź  Aleksandra 1 sr, 1 br
2. Szałek Justyna 2 sr, 1 br
3. Biedna  Alicja 3 sr, 1 br
4. Walkowiak Agnieszka 3 sr,  1 br
5. Woźny Denis 1 br

W tym roku wystartowała tylko żeńska sztafeta , która zdobyła 1 sr i 1 br medal.  Mężczyźni w sztafetach nie wystartowali, powodem była kontuzja najlepszego zawodnika S. Kwiatkowskiego.  Bardzo dobrze wypadła Agnieszka Walkowiak i Alicja Biedna, które wywalczyły po 4 medale. Wypada podkreślić bardzo dobrą postawę Alicji Biednej, która wywalczyła w sprintach na 100m i 200m -  4 miejsce, tuż za zawodniczkami kadry. Bardzo dobrze wypadł także Denis Woźny, który zakwalifikował się do finału biegu na 100m  gdzie wywalczył 7 miejsce.

Zawody seniorów były ostatnim etapem przygotowań do Igrzysk Olimpijskich, które zostaną rozegrane w lipcu 2017 r w Turcji.