W dniu 18 lutego br. wyjechaliśmy po czterech latach przerwy na obóz zimowy do Szklarskiej Poręby.  Założeniem obozu było przygotowanie naszych zawodników do biegów przełajowych organizowanych przez UMKSN oraz do Mistrzostw Europy Juniorów Głuchych w LA. Uczestniczyło w nim sześcioro zawodników : Alicja Biedna, Aga Walkowiak,  Justyna Szałek, Denis Woźny, Michał Bachorski, Emilia Michaliszyn, Aleksandra Kniaź (TS) oraz Sandra Michałowska i Karolina Drgas (Pływ) wraz z opiekunami W. Sommerfeld oraz W. Adamiakiem.

Obóz  był krótki ale bardzo intensywny, wykonaliśmy 17 jednostek treningowych. Jeździliśmy na nartach biegowych, biegaliśmy po górach, ćwiczyliśmy na siłowni, odwiedziliśmy basen pływacki oraz saunę.  Największą frajdę sprawiły nam zajęcia na nartach biegowych. Po dojeździe na Polane Jakuszycką,  odbyliśmy 2 lekcje po 2 godz nauki na wypożyczonych nartach biegowych. Mimo kilku niegroźnych upadków wszyscy dobrze zaliczyli lekcję. Liczymy, że również w przyszłym roku będziemy mogli zorganizować obóz dla naszego klubu w Szklarskiej Porębie. Poznaliśmy też region i Polanę Szrenicką.
     Mimo wielu ciężkich treningów, niechętnie wracaliśmy do zajęć szkolnych.