Wśród zgłoszonych blisko 115 zawodników/czek z 11 klubów z całej Polski wystartowało 10 zawodników/czek z UMKSN Poznań, pod opieką trenera W. Adamiaka. Zawody rozegrano po raz pierwszy w pięknej lekkoatletycznej hali w Toruniu. W zawodach nasz klub wywalczył 5 medali (1 zł, 1 sr i 3 br), co w klasyfikacji medalowej dało nam VI m. W klasyfikacji punktowej wywalczyliśmy V miejsce.

Medale dla UMKSN zdobyli:

1. Szałek Justyna - 1 zł

2. Walkowiak Agnieszka - 1 br

3. Biedna Alicja - 1 sr, 2 br

4. Michaliszyn Emilia - 1 br

5. Wójcik Marika - 1 br

6. Sztafeta kobiet 4x200m (M. Wójcik, A. Walkowiak, E. Michaliszyn, A. Biedna) - brąz

7. Sztafeta męska 4x200m (P. Piekarski, M. Bachorski),

J. Kaptur, D. Woźny - VI m

Młodzi zawodnicy klubu odnieśli pierwsze sukcesy w konkurencji seniorów. Złoto na 800m zdobyła J. Szałek. Aż 3 medale wywalczyła A. Biedna (juniorka) : 60m – II m, skok w dal – III m, sztafeta – III m. A. Walkowiak wywalczyła na 1500m – III m. Największe emocje wzbudził bieg sztafetowy kobiet, gdzie po wspaniałym pościgu Alicja Biedna wyprowadziła nas na III m. W tym roku wszystkie medale zdobyły kobiety – brawo. Teraz przed nami czas przygotowań do Biegów Przełajowych w Poznaniu oraz do Młodzieżowych Mistrzostw Polski, które zostaną rozegrane w Olecku,
a także Mistrzostwa Polski Seniorów w Lublinie.